03 november, 2006

Kvindens drøm - mandens mareridt...

Ja, så er det vist på tide at fortælle lidt om hvordan vi har det her, tilbage i Hong Kong...

Vi ankom til Hong Kong i onsdags, og havde set frem til at få et rigtig hjem og vores egen lejlighed som vi havde fået at vide skulle være omkring 40 m2. Men vi blev godt nok overrakset da vi så det vi skulle bo i. Den umiddelbare tanke var, at det var lidt lige som at skulle bo i campingvogn i 3 uger - bare på 23. etage. Lejligheden er på ca. 17 m2 fordelt på stue/soveværelse, køkken og bad og er utrolig dårlig indrettet. Så man må sige vi fik en stor overraskelse efter at have været vant til at bo i luksus de sidste 6 uger og det tog lige en dag eller to at fordøje den oplevelse at skulle bo på så lidt plads. Det værste var dog, at lejligheden ingenting indeholdte - ingen gryder, ingen kopper, ingen håndklæder, ingen ting andet end møbler, så vi var ikke engang i stand til at få en kop kaffe/the...

Men efter at have fordøjet tanken om at skulle bo her og Søren havde fået forklaret af firmaet at der var sket en misforståelse, men at vi desværre ikke havde mulighed for at flytte, tog vi i dag en tur i IKEA for firmaets regning. Søren har ellers for et par år siden svoret at han aldrig ville sætte sine ben i IKEA igen, men der var ingen vej udenom, hvis han ville have en kop til sin kaffe. Og det er her kvindens drøm kommer ind, for hvem drømmer ikke om at kunne tage i IKEA og købe alt hvad man har brug for, og så ikke engang selv skulle betale! Det var det rene luksus, og vi fik købt en masse gode ting så vi nu faktisk synes at vores lille lejlighed/værelse er blevet ret hyggelig og vi skal nok blive glade for at bo her. Her er lige nogle før og efter billeder.

Før:




















Efter (Ja, vi ved godt det ligner s. 47 i det nye IKEA katalog):



































Vores udsigt:





































Vi bor midt i Kowloon som er den del af Hong Kong der ligger på fastlandet. Det er noget helt andet at bo her end sidste gang vi boede i Hong Kong. Her er liv over det hele og man får en hel anden fornemmelse af at bo i storbyen ved at bo her. Så vi er godt tilpas med vores situation og glæder os nu bare til at få besøg af Sørens faster på søndag og en uge frem.

Håber I alle sammen har det godt!

- Maria & Søren