08 december, 2006

Oplevelser fra Kinas land...

Efter at have været tilbage i Kina i knap 2 uger, må vi igen undres over så pussigt et land Kina er. Kørekort er ikke noget man nødvendigvis tager - nej har man penge nok herude kan man betale sig fra at få det uden en eneste køretime, og da vi fik det afvide forstod vi pludselig hvorfor vores oplevelse af at køre i den kinesiske tratik var så ubehagelig da vi var i Shenzhen.

Men udover kørekort er der også så meget andet der ikke er helt ægte - her kan vi købe 8 DVD film for 35 kroner (hvis man da ikke har noget imod at se en film, hvor man kan se folk der rejser sig op i biografen midt i filmen for at gå på toilet) og filmene kan købes her i Kina få dage efter at de har haft premierer i biografen og pengesedler kan man kun regne med der er ægte hvis de er hævet i bankerne.

Men vi har det godt herude og nyder at Guangzhou er meget mere civiliseret end Shenzhen og at der slet ikke er så meget fattigdom her. Og ikke mindst nyder vi så billigt det er her - den anden dag købte jeg 1 ananas, 5 bananer og 4 pærer for 8 kroner og vi kan igen spise aftensmad for mellem 40 og 60 kroner for to.

Vi har ikke oplevet så meget af Guangzhou endnu da vi må erkende at vi efterhånden trænger til at holde fri i weekenderne i stedet for at fare rundt og være turister da vi jo snart har gjort det i 3 måneder. Vi var dog ude og se lidt at byen sidste søndag hvor vi fandt en hyggeligt park hvor Søren gav en tur i vandcyklerne som I kan se på billederne:


















Søndag eftermiddag i Kina:



























Nå, men det var lidt om hvad vi har fået tiden til at gå med den sidste uge. Nu glædes vi over at der snart er weekend og der kun er en uge til vi drager til Singapore for at besøge Jan og Mette og holde juleferie sammen.

God weekend til jer alle,

Maria & Søren