22 december, 2006

Singapore Zoo & Night Safari

Hej igen, du læselystne blogger - og tak fordi I kiggede forbi endnu en gang. Det er ret sjovt at følge med i, hvor mange der egentlig er en tur forbi siden her i ny og næ, og det er da kun herligt. Vi vil forsøge stadig at levere lidt nyheder her, hvor vi er i gang med den sidste uge i det store udland.

Efter en dag i går der meget lignede den i forgårs (altså sol, pool og afslapning), vile vi i dag ud at se lidt af verden. I Aalborg har vi flere gange været forbi zoologisk have når vi ville lave lidt hyggeligt sammen, så i dag bestemte vi os for at tage i Singapore Zoo - og sikke en oplevelse!

Singapore Zoo adskiller sig meget fra den traditionelle zoo, med et simpelt sti-system og en masse spændende dyr i store bure og volierer. Men her i Singapore er der et utal af små, snørklede stier, og mange af de (ufarlige) dyr lever helt frit i haven. Således var det i dag ikke unormalt at orangutanger, hjorte og antiloper, og andre spændende dyr hoppede ud lige foran os. Desuden havde man minimeret brugen af gitter, sådan at der kun var tremmer mellem os og dyrende der hvor det var absolut nødvendigt. Her tænkes specielt på dyr der kan hoppe, klatre, mv. Løver og tigre og andre af de store rovdyr var ikke bag tremmer, men dog adskilt fra os af en stor og dyb voldgrav. Det er dog stadig en helt unik oplevelse at trave rundt i regnskov hele dagen, og se dyr af alle slags. Det føltes slet ikke som en zoo - en totaloplevelse af de bedre! Herunder lidt udvalgte billeder fra Singapore Zoo:


Det var dog ikke slut her... Som en del af Zoo ligger nemlig "Night Safari", der - som navnet antyder - lader os komme helt tæt på dyrene efter mørkets frembrud. Night Safari har åbent fra 18-24, og er helt i særklasse. Udover en del afskærmede å-stier og shows, benyttede vi os af en 45 minutters tur i bil rundt i Parken. Det er en helt anden park, så det er ikke engang de samme dyr vi så på turen. Og at se dyrene, hvoraf de fleste er nataktive, i mørke, kun oplyst af svage nat-lamper, var helt utroligt. Desværre/naturligvis måtte vi ikke bruge kamera derinde når det var mørkt, så følgende billeder er venligst lånt fra Night Safari's hjemmeside:




Hjemme kl. 22, en forfriskende tur i poolen, lidt bloggeri, og nu er det tid til aftenskaffe. Og mon ikke vi napper den på terassen...?

Løvebrøl og Julehilsener,
Maria & Søren